När bilmärken ofta ingår i stora koncerner och delar många komponenter med andra bilmärken så måste tillverkarna hitta nya sätt att skilja bilmärkena åt. För att skillnaden mellan premiummärkena och övriga märken inte ska bli för liten så börjar man erbjuda extra exklusiva tillval till bilarna. Köparna av premiummärken är mindre priskänsliga och vill gärna ha möjlighet till att få med det där lilla extra.

audi_q7_bang olufsen

Volkswagenkoncernen samarbetar med Bang Olufsen, och till nya Audi Q7 så kan du köpa deras 3d sound system. Denna mediastereo har hela 23 aktiva högtalare i bilen. Detta innebär 23 förstärkarkanaler och 1900 watt enligt Bang Olufsen.

Systemet har bland annat VNC, Vehicle Noice Compensation. Ljudet kompenseras inte bara genom bilens hastighet utan även genom mikrofoner som känner av ljudet i omgivningen. 5.1 surroundsound finns om du även köpt navigationssystem, när man nu behöver 5.1 ljud i bilen?

Det viktiga är i slutändan att ett bra ljud utlovas. 3d effekten anger Bang Olufsen funkar så att ljudet inte bara kommer i riktning: Vänster, höger, fram och bak. Nu lägger man även till höjd i parametrarna. Man utlovar därmed en ännu bättre optimerad ljudupplevelse i bilen.

audi_q7_speakers_bang_olufsenKälla: Bang-olufsen.com

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.