Vi tyckte det lät spännande med en omvänd auktion och egentligen – varför skall vi betala mer för en bil än vi behöver, det är dyrt ändå 🙂
Det skrev vår kund Shiela när vi undrade varför hon testat PolyPoly, ett helt nytt sätt att köpa bil. Vi lyckades sänka priset åt Shiela och hennes man, Peter, med 41 000 kronor.

PolyPoly kund-bilköpare 750

41 000 kr billigare. Peter var och hämtade en sprillans ny Volvo XC60 strax innan jul och även han ser nöjd ut.

Det är inte helt lätt att köpa bil. Som kund hamnar du i underläge. Bilhandlaren bjuder på kaffe, visar dig bilarna, erbjuder en provkörning och har sannolikt bättre koll på bilmarknaden än vad du har. Din förhandlingsposition är inte stark när du väl ska försöka pruta ner priset.

Vi har löst det genom en omvänd auktion. Det fungerar precis som en vanlig auktion, förutom att priset sjunker istället för höjs.

I praktiken går det till så att du bestämmer dig för vilken bil du vill köpa. Vi kontaktar alla återförsäljare av den bilen i Sverige som börjar bjuda under varandra och priset sjunker rejält. Det är till och med vetenskapligt bevisat att en öppen auktion är det bästa sättet att höja, eller sänka, priset på en vara. I snitt har vi på PolyPoly lyckats sänka priset med över 30,000 kronor. I Peter och Shielas fall 41 000 kronor.

Vi tar betalt en andel av sänkningen från utgångspriset. Därför får vi bara betalt om du sparar pengar. Vi har således samma drivkraft som våra kunder.

Vi tror att bilbranschen kommer att förändras en hel del de kommande åren. Nästan alla kunder gör sin research online inför ett bilköp. Nu erbjuder vi både bra information om bilarna, samt ett enkelt sätt att köpa bilen billigt.

Välkomna att kolla in vår sajt och hör gärna av er med feedback, frågor och förstås en beställning av en ny bil.

Christian Sundin & Mathias Sundin

Grundare till PolyPoly.se

(Detta är ett sponsrat inlägg)

 

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

4 Kommentarer

  • Joakim

   Tja, vem vet? Bilhandeln är väldigt traditionell och trångsynt. Vi får väl se, finns det en en bra affärsväg i detta så kanske.

   Svara
  • Mathias Sundin

   Vi tror ju såklart det kommer att bli stort, vilket ju inte är konstigt eftersom det är vi som har bolaget. Men när vi har sett hur mycket priserna på bilarna sjunkit så har vi blivit övertygade om det. Om vi dessutom har ett bra sätt för kunderna att köpa bil så kan det bli väldigt stort.

   Kom gärna med feedback, Filip!

   /Mathias, PolyPoly

   Svara
   • Joakim

    Jo, det som är bra för kunden brukar vara vinnande i längden. Med undantag för banker och kabel-tv bolag 🙂

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.