Volkswagen Touareg har till 2015 fått en uppdatering på ett antal punkter, motormässigt, invändigt och utvändigt. Touareg är er riktig SUV med allt vad det innebär. Den är stor, rymlig, tung, hög, har hög markfri gäng, fyrhjulsdriven, sammanfattat så är Touareg en komfortabel, kraftfull bil med god terrängkörningsförmåga.

Volkswagen Touareg 2015(6) (640x426)

Här är alla nyheterna sammanfattade:

  1. Ny design i front och bakparti
  2. Standard: Bi-Xenonstrålkastare
  3. Standard: Automatisk multikollisionsbroms (Autobroms)
  4. Standard: Frirullningsfunktion
  5. Standard: Manuellt svankstöd i framsätena
  6. Ny interiör design: Knappar, dekorpaneler, reglage, vit belysning i alla reglage och knappar, nya läderklädselfärger
  7. Ny exteriör design: Nya lacker och fälgar
  8. R-line paketet är ännu mer dynamiskt, invändigt och utvändigt
  9. V6 TDI dieslarna har ny SCR-katalysator, uppfyller Euro6

Sänkt bränsleförbrukning:

V6 TDI 204 hk har sänkt förbrukning från 0,70 l/mil till 0,66 l/mil. Den större V6 TDI har fått sänkt förbrukning från 0,72 l/mil till 0,68 l/mil samtidigt som motorefekten har höjts med 17 hk till totalt 262 hk.

Utvändigt:

Utvändigt har fronten fått ny design med bland annat kraftfullare och bredare look. Ny stötfångare som ger en mer horisontell karaktär. Den undre kylargrillen har nu formen av ett “A” istället för ett “V”. Även stötfångaren baktill har fått ny design som ska ge ett kraftfullare intryck, LED-dimljusen baktill har flyttats och sitter nu i stötfångaren samt att Touareg har fått en ny diffusor mellan avgasrören.

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.