Opel har just släppt bilder och info om nya Opel Astra som kommer att visas upp i september. Efter att GM skrotat försäljningen av Chevrolets vanliga bilpark i Europa så är det bilmärket Opel som GM fokuserar på. Nu är det upp till bevis om Opel ska ha en framtid i Sverige, för finns det någon anledning att bry sig om att nya Opel Astra kommer att finnas till försäljning under hösten 2015?

apple carplay opel astra

Okej, detta är några av nyheterna för nya Opel Astra:

Bilens helhet: Astra uppges ha blivit mindre, rymligare, komfortablare och lättare. Utrymmet för huvud och ben är bättre i nya Opel Astra. Opel använder orden “Kraftfull men ändå slank kaross”. I höst får vi se om Opel kan stå för denna beskrivning.

Motorer: Nya snålare motorer: 3-cylindrig bensinturbo 105 hk, 4 cylindrig 1.4l bensinturbo 145 hk, Dieselmotor CDTI storlek 1.6 liter som  har 110 hk och uppåt. De nya motorerna tillsammans med bilens lägre vikt och aerodynamisk form ger nya Astra lägre bränsleförbrukning.

Belysning: Intelligenta LED strålkastare som sköter helljuset åt dig automatiskt, eller rättare sagt anpassar sig så att mötande trafik inte bländas.

Komfort: Uppvärmt baksäte, massagefunktion i framsäten, ventilerade säten (Direktör och säljarfavorit som håller kostymen fin), justerbar bredd på framsätena (bra för de med lite större …..). Parkeringsassistans som parkerar bilen åt dig.

Media: Wifi hotspot som delar internetuppkoppling med 4G teknik. Apple Carplay kopplar upp din Iphone med bilen.

Säkerhet: Autobroms, vägskyltavläsning, dödavinkelvarning, vingelvarnare, Opel OnStar som automatiskt kopplar upp mot servicecenter om en olycka inträffar.

(Allt utrustning är inte standard)

Ja, vad säger du? Det kanske finns anledning att bry sig om kommande Opelbilar trots allt, eller?

Nya Opel Astra - Varför bry sig?
3.4Overall Score
Reader Rating: (14 Votes)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.