Vad är bilmärket DS? Det är nog många som ställer sig den frågan allt vartefter det nya DS bilmärket annonseras samt DS bilsalonger dyker upp. Ja, det är inte så ofta ett nytt bilmärke lanseras i Sverige, men nu händer det. Fast egentligen är det inte så nytt, det är Citroén som liger bakom bilmärket DS. Vad Citroén nu gör är att bryta ut sina finare bilar för att sälja dem under ett annat varumärke, DS. DS ska vara ett premiummärke och Citroén bryter ut dessa bilar för att markera skillnad inom sin bilkatalog. Citroén märket kommer fortsätta att existera som ett ekonomimärke där du får “mycket bil för pengarna”.

DS bilarna ska tillhöra premiumklassen och kommer att ha exklusivare materialval, dyrare teknik med mera jämte Citroén bilarna. Det kommer vara lite finare att besöka en DS handlare. Som brukligt inom premiumsegmentet pratar man om att ge kunderna en bra helhetsupplevelse. Just detta har fler biltillverkare gjort, Toyota startade Lexus, Nissan startade Infiniti. Kommer det att funka? Kanske, kanske inte, det kommer dock ta ett tag att etablera och marknadsföra. Personligen tror jag i alla fall att möjligheterna nu är större för Citroén att få sina bilar i den så eftertraktade premiumklassen.

Namnet DS har tagits från Citroéns gamla klassiker “Paddan” som på den tiden var unik, banbrytande och exklusiv.

ds5_ch

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.