Byta Bil Bloggen testar Nokian Hakka Black däck:

Nokians däck Hakka Black överträffar min bils egenskaper hittills. Det vill säga att min bil inte klarar att pressa däcken ur spel, under vanliga förhållanden. Min bil är, som många läsare här redan vet, en Renault Megane 1,6 dCi. Motorn är på 130 hk vilket inte låter så mycket, men vridmomentet är på 320 Nm vilket gör att bilen har ett kraftigt grunddrag, som faktiskt överträffar många bilar med betydligt starkare motorer. Detta resulterar i att man upplever att bilen är kraftfullare än många bilar även om den i slutändan inte är det. I gengäld hålls bränsleförbrukningen nere, jag uppskattar den för närvarande till ca: 0,6 l/mil i stadstrafik. En kompromiss helt enkelt, Sportig upplevelse och bränslesnål. Den trafik jag dagligen rör mig i erbjuder inte mer utrymme än så, det är för mycket med bilar på vägarna helt enkelt för att glädjas av en sportbil till vardags.

Nokian hakka black (8)

När jag pressar bilen lekfullt i rondeller med mera (utan att störa övrig trafik) så hänger Nokian Hakka Black med hela tiden. Bromstesterna jag gjort hittills har dessutom påvisat att bilens bromsar är den svagare länken då däcken inte glider vid hård bromsning i 70 km/h, bilen bara saktar in, snabbt förvisso. Jag har nosat på bromsning vid 80 km/h och då hörde jag ett litet gnissel från däcken. Hittills har det bara varit torrt väglag, och inte vått. Vilket jag förstås ska prova på också vid rätt tillfälle, med lite trafik och inga barn i bilen, och ingen last så kastas runt i bak. Nokian Hakka Black imponerar alltså, och är sportigare än min bil. Kanske dags att trimma bilen lite?

Renault Megane 1-6 dCi vit (2)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.