Byta Bil Bloggen kan nu konstatera att allt färre bilar har reservdäck, om detta inte beställs som tillval. Nu börjar också biltillverkarna att utnyttja detta bättre. Beställer kunden inte reservdäck så läggs ett smart förvaringsfack in istället. Här kan man ha vinterprylar och viktiga verktyg som kan vara bra att ha vid problem.

Ett reservhjul är förstås bra att ha ibland om man får punktering. Alla hål kan inte lagas med punkteringslagningen som medföljer, det är då som vägassistans servicen är viktig. Detta följer ofta med bilen några år, sedan vid service. Har du inget reservhjul så se till att du har bärgningsavtal på något sätt. Glöm inte att kolla detta innan köpet, och väljer du bort reservhjulet så se till att utrymmet kan nyttjas smart!

Vissa bilar likt Volvo med flera har dessutom både och, både reservhjul och extrautrymme under lastgolvet. Volvo V70 II har dessutom en gasfjäder som gör golvet lätt att fälla upp.

Nedan: Extrautrymmet i en Kia Sportage:

Kia Sportage 2014 (8)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.