Att stå inför att byta bil till familjen kan vara en utmaning. Helt plötsligt är det andra egenskaper än sportighet och körglädje som står i fokus. Vilken är Sveriges billigaste familjebil? Vilken är Sveriges säkraste familjebil? Vilken familjebil rymmer barnvagnen?

Sveriges billigaste familjebil är utan tvekan Dacia Logan, utrustad med de vanligaste så som AC med mera så kostar den 108 000 kronor. Då får du också en ny modern motor från Renault som har kamkedja. Svagheter är krockskydd och hög bullernivå i bilen.

Dacia Logan MCV 2014 (4)

Sveriges säkraste familjebil är lite svårare att utse då säkerhet testas på olika sätt. Men en Volvo V70 känns som ett rätt val då den alltid ligger i topp vid krocktester. Som ny är dock inte en Volvo V70 en så billig familjebil men då det är Sveriges mest sålda bil så finns det ett stort begagnatutbud som passar de flesta.

Volvo V70 2014 (5)

 

Sveriges prisvärdaste familjebil finns det flera alternativ för. Renault Megane Sport Tourer (kombi) kan vara ett bra val. Renaults kvalité har förbättras de senaste åren. Som nyköp är den ett givet val, som begagnad rekommenderar jag i första hand årsmodell 2010 och framåt. Vill du slippa kamremsbyte som utöver milbegränsning har tidsbegränsning 6 år så väljer du 1.2 TCe bensinmotor. Renault Megane har bra krockskydd och bra rostskydd. Prisbilden börjar kring 160 000 kronor och uppåt. Då brukar den dessutom vara ganska välutrustad.

Renault Megan Sport Tourer 2013

Familjebilen med bäst garanti för den som ska äga bilen länge är Kia Ceed med 7 års garanti. Prisvärd kombi med bra körkänsla och utrymmen. Kan upplevas bullrig om man kör mycket långa sträckor på grov asfalt. Prisbild från ca: 180 000 kronor, ofta välutrustad med kampanjpaket.

Kia Ceed SW 1,6 (8)

Sveriges coolaste familjebil är Kia Sportage. Har ett stort lastutrymme som passar de flesta. Även här får du 7 års garanti. Den är dyr med fyrhjulsdrift och dieselmotor, men väldigt prisvärd med framhjulsdrift och bensinmotor. Från ca: 200 000 kronor. Svagheten hos Kia Sportage är att den lätt drar iväg i pris beroende på hur du vill ha bilen.

Kia Sportage 2014 (6)

Vilken familjebil är bäst för dig?
Se de senaste biltesterna av kombibilar publicerade på BytabilNet här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

2 Kommentarer

 1. Björn Sennbrink

  Nu när vi är fler i familjen och har dubbelt av allt, har jag talat med frugan kring detta med bil. Eftersom vi gjort vissa val (vara hemma med vår dotter) finns inte pengarna till något nyare. Just nu suktar vi efter en automatväxlad Caravelle med AC (om det finns). Stort är bra.

  Svara
  • Joakim

   Jag gillar din inställning: bilens funktion och en väl genomtänkt komfortdetalj. Det är lätt att bli frestad av allt som finns men man ska inte hänga upp sig på detaljer utan tänka på vad man verkligen behöver, vilket du gjort.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.