Koreanska biltillverkare har redan erövrat en stor marknadsandel i Europa och nu ser det ut som att Kinesiska kommer att försöka med detsamma. Det finns redan en hel del Kinesiska bilmärken men de har hittills riktat sig till den egna marknaden i första hand. Geely som köpte Volvo exempelvis. Geely har t.o.m. ett riktigt dåligt rykte inom Kina vilket troligen är en av anledningarna till att de köpte Volvo. Chery är ett annat bilmärke, när jag själv var i Kina såg jag massor av reklamskyltar med Chery bilar på.

Men det bilmärke som nu planerar att ta sig an Europeiska marknaden är Qoros Auto. Qoros har värvat en rad europeiska ingenjörer från bl.a. Volvo och Saab. Deras mål är att göra en bil med Europeisk standard.

Även om många säkert kommer att vara lite försiktiga gentemot köp av en Kinesisk bil så kommer detta säkert att pressa de Europeiska biltillverkarna som redan är rejält pressad idag.

Vad tror du? Vad skulle få dig att byta bil till ett kinesiskt bilmärke?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.