Kia Stonic – Mini-SUV och hetast just nu!

Kia Stonic har just premiärvisats och BytaBil.net var på plats i Amsterdam för att ta del av denna bilnyhet. Kia Stonic ligger helt rätt i tiden och anledningen till detta är att efterfrågan av denna biltyp exploderat de senaste åren. Praktiska och mindre bilar har alltid varit efterfrågade och populära. Anledningen till att denna biltyps popularitet är att den är högre och har högre markfri gång. Detta gör det bekvämt att stiga i och ut ur bilen samt att bilen upplevs luftigare på insidan. Sätena är högre vilket ger en bättre sittposition i framför allt baksätet.

kia stonic

De tre viktigaste sakerna som Kia satsat på vid utvecklingen av Stonic:

1: Exteriör design. Den exteriöra designen hos Kia Stonic har fått stor fokus vid utvecklingen. Bilen ska kännas ny och fräsch direkt när man ser den. Detta är viktigt då Kia vill locka till sig nya kunder redo för förändring från sitt traditionella tänkande

2: Personalisering. Möjlighet att göra så bilen blir mer personlig. Flertalet färgval ska finnas till bilköparen.

3: Körbarhet. Kia Stonic ska vara rolig att köra. Kias bilar har hittills inte haft körglädje som en av de främsta egenskaperna vilket Kia nu utlovar förändring på. 2018 kommer dessutom både en prestandamotor att erbjudas likaså en automatväxellåda av dubbelkopplingstyp. Denna automat utlovas vara piggare än vad Kia erbjudit hittills.

Kia Stonic front

Första intrycket av Kia Stonic är att den ser mycket attraktiv ut samt att förarkomforten är mycket god. Förarstolen är lagom kuperad och bekväm med bra stöd på sidorna. I baksätet är det trängre avseende benutrymmet precis som brukligt i denna småbilsklass, klassens bredaste axelbredd utlovads dock. Ett hyfsat lastutrymme på 325 liter erbjuds vilket gör bilen mer praktisk. Modern teknik finns det gott om i Stonic och 7″ pekskärm är standard.

kia stonic 2017 (6)e

Kia Stonic kommer inte att erbjudas med fyrhjulsdrift då de flesta köparna av denna biltyp ändå väljer framhjulsdrift som är det billigare alternativet. Stonic erbjuds både med bensinmotorer på 1.0l turbo och 1,25l samt 1,6l dieselmotor.

kia stonic 2017 (5)e

Bakgrunden till att denna marknad avseende denna biltyp exploderat ligger framför allt hos Renault Captur. När denna bil lanserades 2012 så tog bilköparna till sig bilen med öppna armar och marknaden för mindre bilar med förhöjd markfri gång exploderade. Nu satsar alla på att få sin del av försäljningen av denna bilklass och Kia Stonic ligger i frontlinjen!

kia stonic interior e

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.