Bilförsäljningen var bra i februari och det är en uppåtgående trend för både begagnatförsäljning och nybilsförsäljning. Försäljningen av begagnade bilar ökade med 7,7% och nybilsförsäljningen ökade med hela 10%.

Trenden avseende begagnade bilar är att dessa säljs mer och mer genom bilhandlare samt bilförmedlare likt bilauktioner och liknande. Bilförsäljning mellan privatpersoner utgår fortfarande dock till en stor del men trenden är att privathandeln minskar.

Vilka är de populäraste begagnade bilförsäljningarna då? Jo, det är:

Volvo V70 och Volkswagen Golf, i klassen begagnade bilar upp till åtta år gamla gäller följande för februari: De mesta sålda är 4 år gamla. Volvo V70 har gått 13 500 mil och kostar i genomsnitt 119 000 kr. En Golf har i genomsnitt gått 7 800 mil och kostar 120 000 kr.

nya bilarKälla: Autovista

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.