Våren är här och bilarna börjar tvättas för att bli fina. Nu kan bilen ges möjlighet att vara ren i en hel vecka! Det är nu många börjar tvätta och feja sina bilar. Jag själv avvaktar lite till för den stora vårrengöringen, men tog ändå bilen till en högtrycksanläggning för en exteriör tvätt. Tvätten är av högtryckstyp och kan tvätta bara med vatten eller med inblandning av avfettning. Då jag inte hade egen avfettning med mig fick den inbyggda duga. Resultatet blev dock inte speciellt bra. Bilen blev förvisso betydligt renare men en rejält smutsig hinna finns fortfarande kvar efter bilen genomgått högtryckstvättning.
Efter vintern så måste man ofta använda biltvättens borstar eller vid manuell tvätt ta med tvättsvampen. I mitt fall får bilen köras vidare halvsmutsig och vid nästa tillfälle gäller “gör om och gör rätt”. Att lägga på avfettning en stund innan ger också ofta bättre resultat.

wpid-wp-1426516278243.jpeg

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.