peugeot 307 - bytabil.netDenna bil har några år på nacken nu. Peugeot är starka på design vilket i alla fall jag håller med om. De är dock inte lika starka på kvalité då de ofta kommer dåligt till i olika kundundersökningar. Materialkänslan upplevs som medel vilket också priset på bilen är.

En sak som jag minns väldigt väl när det gäller 307:an är panoramaglastaket. Denna bil var den första jag satt i som hade detta, det gav en helt fantastisk upplevelse faktiskt. Jag fick starka vill ha begär, nästan så att jag bytte in min dåvarande Volvo V50.  Jag lugnade dock ner mig lite och köpte aldrig någon. Men bilen med SW versionen som har glastaket har alltid funnits kvar i minnet därefter.

Jag har även suttit i en SW version av den större 407:an men där började glastaket längre bak och den öppna exklusiva känslan infann sig inte på samma sätt som i 307:an. Så funderar du på att köpa en 307 kombi, köp SW modellen med glastak.

Många av Peugeots bilar har kamremsbyten utöver milintervall ett tidsintervall på 4 år, det som kommer först gäller. Ofta kommer man då upp i 4 år snabbare än milintervallet och servicekostnaden kan därför bli oväntat hög. Kolla detta innan köp. Det finns körglädje i Peugeot och får du rätt pris så kan det vara läge att slå till och byta bil, speciellt till SW modellen.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

2 Kommentarer

 1. Stoffe

  Hej,
  Jah ar en 307 SW 1,6 diesel -07 hdi. Enligt serviceboken är intervallet för kamremsbyte var 16000 mil eller var 6:e år, vilket som inträffar först.

  Svara
  • Joakim

   Ser man på, bättre än 4 år i alla fall. Tack för info!

   Tillverkarna är generellt dåliga på att delge serviceprogrammen och då de ofta använder olika motorer så skiljer sig serviceprogrammen en hel del inom de egna modellerna dessutom. Jag önskar denna info var mer lättillgänglig från tillverkarna.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.