Ford Sierra är en mycket gammal bilmodell idag, såldes under 80-90 talet. Ska Sierran vara en värd att byta bil till så måste du nog ha en otroligt risig bil idag. De flesta Sierrorna är nog sönderrostade nu för tiden och skrotade. Jag själv har ägt en kombiversionen av denna bil. årsmodell 1986. Det var min första bil och hade gått drygt 20.000 mil när vi köpte den. Vi hade då tur att ha en släkting som hjälpt oss med felen på bilen. Du bör själv vara bilkunnig eller ha någon som hjälper dig om du ska äga denna bil. Vi hade bilen under ca: 2 år tror jag. Fel under den tiden var: topplockspackning, tändkablar, rotor, kraftigt ryckig gång vid minustemperaturer (fel hittades aldrig), bromsrör, läckande bränslerör, läckande kylarvätska, 1 liter olja i månaden, slocknande lampor i panel, kopplingsbyte, oxiderade batterianslutningar , kraftiga rostangrepp undertill vid stolsfästen, rostangrepp lite här och var runtomkring osv. Jag har nog missat en del då det gått många år.

Lättstulen, jag kunde öppna bilen med min cykelnyckel. Pga att vi hade en dold brytare till bränsleinsprutningen som slogs av vid parkering så fick vi behålla bilen. Fördelen av att den var lätt att ta sig in i var att låsen inte blev förstörda vid inbrott, alltid något.

Ford Sierra är nu en gammal bil och en gammal konstruktion. Den har inget speciellt yttre kult värde och ingen speciell anledning att hålla i liv. Dessa få kvarvarande ex bör få en hedersam skrotning med honnör för trogen tjänst!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.