Denna bil känns väldigt bortglömd. Mazda Demio sågs inte så ofta i trafiken varken nu eller när den var ny. Jag har faktiskt provkört denna bil. Det var ingen höjdarupplevelse. Bilen kändes riktigt trist att köra. Den var seg och man satt dåligt i sätena. Men den är väldigt praktisk för sin storlek. Baksätet kan skjutas framåt/bakåt lite för att påverka lastutrymmet bak. ABS bromsar var tillval och bilförsäljaren sa då på den tiden att de flesta valde att inte köpa till detta, så man visste att man inte var ensam om att köra utan. Idag känns det som det istället är en anledning att inte köpa denna ens som en liten familjebil.

Kanske var Mazda lite för tidigt ute med denna modell, för idag finns många nya bilmodeller på detta koncept från de flesta biltillverkare. Funderar du på en kort stadsbil som har minikombiutrymme, vågar köra utan ABS bromsar och vill köpa en billig bil så kan detta ändå vara något att byta bil till. De få ex jag såg till salu ligger i skrivande stund på ca: 20.000 begagnade.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.