Volkswagen Passat kommer i en ny version inför 2015. Efter att Saab försvann så konkurrerar Volkswagen Passat starkt gentemot den i Sverige bästsäljande Volvo V70. Det är en hel del nyheter som introduceras i denna nya version av VW Passat. Det kommer att publiceras en hel del om detta här på BytabilNet. Först ut är en sammanfattning från de 10 viktigaste faktapunkterna enligt Volkswagen själva:

  1. Det har sålts ca: 300 000 Volkswagen Passat i Sverige och detta är generation 8
  2. Bilen kom till handlarna straxt innan årsskiftet 2014/2015 och kostar från 283 000 kr
  3. Kombiversionen byter namn från Variant till Sportscombi (Både sedanmodell och kombi lanseras samtidigt.)
  4. Nya Passat är lägre och bredare än tidigare generation 7, dock något kortare.
  5. Bilen använder ny lättviktskonstruktion och väger upp till 85 kg mindre än förra generationen (beroende på utrustning)
  6. Alla motorer är nya och är 20% effektivare än föregångarna och använder sig av cylinderavstängningsteknik. 1,4 TSI bensinmotor på 150 hk har deklarerad bränsleförbrukning på 0,51l/mil
  7. En laddhybridversion kommer att finns på 211 hk som kan köra upp till 5 mil på batteridrift innan vanliga motorn måste ta över.
  8. Den kraftfullaste dieseln är på 240 hk och förbrukar 5,3 l/mil (Den har två turboaggregat)
  9. Många nya tekniska förarassistanssystem introduceras, bland annat hjälpmedel för att backa med släp. Adaptiv farthållare och autobroms är standard i alla modeller.
  10. Nya Volkswagen passat är först ut i VW:s modellprogram att kunna köpas med “Active Info Display”, en interaktiv digital instrumentering. Även Head-up display introduceras från VW i med nya Passat

Der neue Volkswagen Passat Variant

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.