Det säljs två nya Volkswagen Passat varje minut i världen, baserat på statistik rån 2013. Det är alltså inte konstigt att Volkswagen lägger ner mycket med tid och möda att utveckla Passat till att ge kunderna bästa möjliga bilupplevelse.

Nya Volkswagen Passat 2015 generation 8 är helt ny från grunden. Allt har omarbetats i Volkswagens nya så kallade MQB plattform. Alla material har setts över för viktbesparing, exempelvis har aluminium använts i karossen för första gången i Passats historia. Trots detta så har den maximala släpvagnsvikten ökat med upp till 400 kg beroende på version. Bränsleförbrukningen uppges ha minskat med 20% tack vare optimerade motorer som alla är nya till Volkswagen Passat generation 8.

Måtten hos nya Passat har ändrats en hel del jämte föregångaren:

  • Bredd: 1,83 m (+12 mm)
  • Längd: 4,77 m (-2 mm)
  • Höjd: 1,46 m (-14 mm)
  • Axelavstånd: 279 m (+79 mm)

Axelavståndet är måttet mellan fram och bakhjulen. Då detta har ökats blir det mer utrymme över för kupén. Nya Passat har därmed 67 mm kortare överhäng fram och 12 mm kortare överhäng bak. Lastutrymmet har man trots detta lyckats att öka med 47 liter till 650 liter (gäller kombiversionen).

Designmässigt så vill Volkswagen uppvisa en massa nyheter. I slutändan är det dock du som kund som bildar din egen uppfattning om vad som är snyggt eller inte.  Passat är en bilmodell som normalt följer designmodet för bilar så sannolikheten är stor att du kommer uppleva den som ny och fräsch. Exempelvis så har Passat fått nya LED-belysning som ger bilen en ny siluett, speciellt i mörkret.

Der neue Volkswagen Passat Variant

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.