nätskurkMöjligheten att få fram bilägares adresser via bilregistret nyttjas av bluffsajter. När en webbsida uppmärksammas för mycket så läggs den bara ner och en ny startas. Verksamheten har funnits i över 4 år utan att någon myndighet lyckas få stopp på den.

Viktigt att veta; Betala inte och bestrid! De som betalar får ändå betalningspåminnelse i brevlådan. Folk som inte ens besökt webbsidorna har fått krav när någon annan fyllt i deras registreringsnummer.

Tyvärr är det så illa att du som fått en faktura av dessa företag inte bara kan slänga den, även om du inte ens varit på deras webbsida. Alla felaktiga fakturor/räkningar måste bestridas, konsumentverket har instruktioner hur du går tillväga. Klicka här för att komma dit.

Auto Motor Sport uppmärksammade detta redan i oktober 2009, samt vidare i Januari 2010.

När denna möjlighet missbrukas så mycket och under så lång tid så kanske man skulle införa extra säkerhet hos bilregistret. Exempelvis att privatpersoner inte kan plocka fram hur många uppgifter som helst under en viss period och att företag som nyttjar tjänsten mycket ska ha någon form av konto. Men det är säkert något problem med att genomföra detta som inte jag tänkt på för då skulle de nog gjort det, men till vilket pris och hur mångas personers lidande ska denna tjänst vara så lättillgänglig kan man undra?

Jag vill även passa på och tacka den anonyme insändaren “Daniel” som har skrivit en lång kommentar om detta som lyder så här:

Hej. råkade ut för denna värdering i December 2012, och fick hem en fin faktura på ca 399:- och värderingen var inte heller fullständig. Vi skulle köpa en bil hos en bilhandlare och ville ta reda på värdet av den innan köp. Eftersom bilvärderingen inte var fullständig som jag fick hem så försökte jag överklaga. De hotade med kronofogden och inkasso. och att jag inte hade ångerrätt på 14 dagar.

Jag kontaktade bedrägeriavdelningen hos Polisen i Östergötland och fick svaret. Det är en svensk lag och enligt distansavtalslagen så kan de inte ifrånsäga sig denna lag.

Det slutade med att jag kontaktade svensk handel, polisen, kronofogden, och tidningen ”automorotsport” vilket gjorde ett inlägg om denna bluffsajt i Januari/februari, de hade även gjort en utredning om dessa bluffsajter. kolla länk:

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20100119/bluffsajten-bilprisnu-stams-pa-tre-miljoner

Jag ringde även och kollade upp bankgironumret på fakturan vilket gick till Estland. företaget i USA som gjorde värderingen gick inte heller att hitta efter jag ringt till USA’s- myndigheter och kollat upp det. Företaget Car value LLC hade inte varit verksamma på flera månader. Så allt luktade ”BEDRÄGERI”.

Jag har mycket mer att skriva om detta och hur det slutade, men vill hålla mig anonym, inget att leka med! GÖR ABSOLUT INGEN VÄRDERING VIA DETTA FÖRETAG., och även om ni betalar fakturan för att ni inte bryr er om att överklaga, gör inte det!!! INKASSO-krav kommer komma med hotelser även om du betalat!!!!,

Kronofogden är nu informerade via mig, och kommer heller inte driva in detta i rätten och ge betalningsanmärkning bara så ni vet.

Som sagt, värdera inte bilen via denna sajt

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.