Fickparkera på gata med is och höga kanter, inga problem för en Duster

Fickparkera på glashal gata med höga iskanter, inga problem för en Duster

Provkörningen av Dacia Duster pågår för fullt och jag får en bättre och bättre bild av vad bilen går för. Det är lite “back to basic” känsla över bilen och jag tror att det behövs tills viss

del idag. Bilarna idag har utvecklats så pass långt att man lägger mer och mer vikt på mindre detaljer som man kanske egentligen inte har så mycket nytta av.

Dacia Duster är enkel, den har inte någon lyx och man vänjer sig faktiskt ganska snabbt vid detta. Exempelvis kan bilen inte fås med automatisk klimatanläggning. Nu efter några dagar i vinterkyla så börjar jag ändå lära mig vilka värmeinställningar som funkar och jag behöver inte dra i reglagen lika mycket som i början.

Några saker till som man nästan tar för givet i dagens bilar men saknas i Dustern är visning av ute-temperatur samt indikatorlampa för när spolarvätskan håller på att ta slut.

Vad jag istället snabbt vant mig vid är att kliva upp i bilen, sitta högre och att bara köra på utan problem. Det är bra fäste och höga isiga snökanter är inga problem när man ska fickparkera. Det är faktiskt en riktigt skön känsla att inte behöva fundera lika mycket på gropar, kanter och andra ojämnheter när man kör. För varje dag som går så ökar känslan av att jag inte riktigt kommer att vilja lämna tillbaka bilen.

Jag fortsätter min provkörning och en full testrapport kommer att publiceras här inom kort, funderar du på att byta bil till en Duster? häng kvar!

Tekniska data och specifikationer om Dacia Duster finns här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.