Vår Volvo V70 kom både in och ut från denna parkering

Snön ligger fortfarande i drivor i stan. Trevligt med vinterkänsla, riktigt roligt för barnen. För bilisterna är det lite bökigare.

Bilden bredvid är tagen i

morse när jag parkerade för att lämna dottern på dagis. Framför dagis är det rymligt med plats och inga problem att stanna för att lämna, förutom att en lapplisa informerat mig om att det råder stoppförbud där. Så är det i stan, där det är bäst att stå och där man står minst i vägen där gäller någon annan regel. Lapplisan informerade mig för övrigt att det var betydligt bättre att stå längs med en av tvärgatorna där det är parkeringsförbud på ena sidan. Då får man stå 5 minuter och kan lämna barnen, att man istället spärrar hela gatan speciellt vintertid ja det säger i alla fall inte lagen något om. Ska se om jag kan fota detta någon dag för att illustrera.

Hur som helst så hittade jag en plats denna morgon bland boendeparkeringarna mitt emot dagis. Men då snöröjning bara sker på städdagar vilket infaller en gång per månad så är det fortfarande rejält med snömodd.

Även denna gång kom jag både in och ut utan större problem i alla fall. Framhjulen började spinna lite när jag skulle köra ut så jag fick lägga i backen en gång och ändra position på bilen, sen kom jag ut. Volvo V70 funkar som jag redan skrivit tidigare därmed ganska bra i snömodden även utan fyrhjulsdrift. Men en dag kanske jag får “äta upp” det jag skrivit.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.