10% av de nya bilar som säljs i Sverige är från Koreanska Kia och Hyundai. Hundai har funnits länge i Sverige numera och har byggt upp en välkänd verksamhet. Jag tycker dock att de blev lite anonyma för några år sedan och att man såg färre och färre Hyundaibilar på gatan. Hyundai har dock börjat komma tillbaka och har flera intressanta modeller i dagens bilprogram, så som bl.a. ix35 och i30. De har också hoppat på garantitåget och erbjuder 5 års garanti på nya Hyundaibilar.

Kia har tagit Sverige i rekordfart, mycket beroende på deras 7åriga garanti. Men även på deras design. Exempelvis så hänger bl.a. Kia Ceed och Kia Sportage starkt med i designtrenderna och känns mycket fräscha och attraktiva att se på utifrån.

Så en av tio Svenska nybilsköpare byter bil till en Kia eller Hyndai numera, kanske blir det fler?

 

 

 

 

 

 

Källa: Autoindex/Vibilägare

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.