Jag läste nyss en artikel om riktade aktioner mot lyxbilsägare i Italien. Italien är i ekonomisk kris. Med ett sparpaket på 170 miljarder så letar man nu lite effektivare efter möjligheter att få in pengar till stadskassan.

En man stoppades i en poliskontroll körandes en Ferrari F40. Vid kontrollen upptäcktes det att han inte betalat skatt sen 2006 och var skyldig stadskassan 70 miljoner i skatt. En annan Ferrari ägare hade smitit från 26 miljoner i skatt.

Då beslutade polisen att göra ett krafttag mot lyxbilsägare. Finanspolisen började dyka upp på lyxbilsträffar för att kontrollera förarna m.m. Det är inte bara Ferrariägare som drabbas förstås utan även Lamborghini, Maserati m.fl. Detta har resulterat i att många av någon “lustig” anledning inte längre vill köra lyxbil i Italien. Utbudet på begagnatmarknaden har därefter också ökat markant. Så den som vill byta bil till ett begagnat lyxåk kan nu hitta ett stort utbud i Italien, om man nu orkar ta sig dit.

Källa

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.