Det går bra nu? När finanserna går bra så köper många en ny bil. En bil är dyr att köpa och något man kan göra när ekonomin är god. En ny exklusiv bil är också en symbol för framgång.

80-talet kanske inte riktigt är tillbaka när det gäller ansvarslöst spenderande av pengar. Men intresse för börplaceringar och olika finansinvesteringar har alltid funnits. För inte så länge sedan så var det BIT-coins som gjorde folk rika, de som var med tidigt alltså. En annan nyhet är CFD handel, förkortningen står för Contract For Difference och du kan handla CFD kontrakt hos Valuta24.se. Som alltid så är det få som gör dessa klipp och för de flesta så handlar det om att göra långsiktiga investeringar istället. Just den sistnämda är mest för de som verkligen är insatta i denna finansvärld och det är hög risk samt att man kan bli skyldig pengar också. Hög risk innebör bättre möjligheter till snabba pangar men också att flera förlorar pengar.

Långsiktiga placeringar som vanliga kända aktier eller bankernas fonder är säkrare men det gäller att ha tålamod och lång framförhållning. Det är få förunnat att göra snabba pengar på börsen. Men det är en möjlighet speciellt för de som tar sig tid och sätta sig in i hur det fungerar. Ju mer tid du lägger desto bättre blir du på att förvalta dina pengar. Det är lite lika som vid köp av bilar, ju mer tid du lägger på att läsa på desto mindre risk är det att du gör en dålig bilaffär. En annan likhet mellan bilköp och börspekulation är att hur mycket man än läser på så kan man inte veta framtiden. Även om du vet att Toyota har fokus på god kvalité så gör de ändå missar också som du kan få betala om du har otur och garantin gått ut. En ny bilmodell finns ingen statistik på och när det väl finns så är den bilen på utgående, det finns dessutom ingen som har all statistik samlat på ett ställe. Ja, både bilägande och aktieägande har oviss framtid där man inte kan veta hur det ska gå. Man kan bara läsa på och försöka minimera riskerna och satsa på det man tror på.

När pengarna väl finns på banken och sparkontot så är det dags att använda dem. Vad kan då vara bättre än en nu bil? Viken bil? Ja, det är ju upp till vad du vill ha. Har du gjort bra affärer och vill belöna dig själv extra så välj bil efter egoistiskt initiativ. Den bil du vill ha helt enkel. Exempel på denna biltyp är BMW Z4, Mercedes SL500. Är du försiktig och vill safea? En Toyota Supra kan då vara intressant, detta är förvisso i princip en BMW Z4 utan cabriolet men men, du får i alla fall besöka Toyotas verkstad när du ska serva bilen. Kanske är det en veteranbil du vill belöna dig med, en amerikansk 50-talsbil?

Vad jag själv skulle välja om jag fick en drös pengar över att spendera på ett bilköp? BMW Z4 och Mini Cooper cab samt Mercedes C400 är favoritcabbar som jag skulle välja vid ett köp av cabriolet. Nya BMW 8-serien är en riktigt skön bil som både är snygg, komfortabel och har prestanda. EN SUV skulle jag nog inte välja i första hand dock, skulle komfort och praktiska egenskaper komma i första hand så skulle jag köpa en Mercedes B-klass istället för en SUV, här får du alla de bekväma vardagsegenskaperna. Ja, jag tror jag skulle välja den sistnämda om jag endast hade en parkeringsplats i mitt garage och en bra bilslant över. Mercedes B-klass sticker inte heller i ögonen och ger mindre risk för bilrån, men är en riktig härlig bil på insidan.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.