Gummidubb på vinterdäcken är en ny produkt som kommit på däckmarknaden

Det är däcktillverkaren Continental som tagit fram en ny typ av vinterdäck, med gummidubb. De kallar dubben för ContiFlexStud. Dessa ger mindre slitage på vägarna.

Totalt så anger Continental att däcken ger bttre kontakt med vägen samtidigt som islagskraften mot asfalten minskas. Allt detta samtidigt som däcket har bra isfäste. Kan det bli bättre?

Continental testar dessa däck just nu både genom egna tester och tillsammans med taxibolag för att utvärdera deras senaste skapelse. Man anger att man kommit fram till 7% bättre grepp på isiga vägar och 20% mindre vägslitage, jämte vanliga dubbdäck men exakt vilket däck som är referens framgår inte. Minskat buller in till kupen anges också som positiv egenskap hos detta nya däck.

Detta däck kan dock just nu endast köpas i en dimension: 235/45, 18″. Man planerar att utöka sortimentet framöver men skyndar långsamt så däcket får utvärderas mer, samt att priset är relativt högt fortfarande innan de börjar masstillverka i större skalor.

Denna gummidubb funkar lite som att man kapslar in en metalldubb runt en gummiring som glider åt sidan när kraften blir större.

ViBilägare har lovat att de ska ha med detta däck i deras vinterdäcktest till nästa år, då får vi se hur det går.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.