Snabblån till bilköp är något vi skrivit om här tidigare och vi brukar komma fram till att det inte är en så bra lösning. Snabblån är att låna mindre belopp pengar under en kort tid. Då en bil oftast kostar mycket mer än så så brukar det vara en dålig kombination. Men när den bil du äger har gått sönder så kan det vara avgärande för att få igång bilen igen. Detta må inte vara den främsta finanslösningen, men ibland den lösning du behöver just där och då. Har du god kontroll över din ekonomi så kan denna lånetyp hjälpa dig.

Snabblån är det som kallas SMS lån i folkmun. Styrkan är att pengarna kommer snabbt till ditt bankkonto, här kan du hitta SMS lån , flera lånegivare listas. Nackdelen med denna lånetyp är att räntan är hög, ofta riktigt hög. Denna typ av lån är därför endast för de som vet att de kan betala tillbaka pengarna inom kort, oftast inom en månad.

När bilen står stilla och används dagligen så vill man ju ha igång den igen. Olika finanslösningar, krediter finns och SMS lån kan vara ett av dessa. Kolla även med bilverkstaden, Volvoverkstäderna ger exempelvis deras Volvokortsägare 4 månaders helt räntefri delbetalning, du behöver inte ha en Volvo för att ha ett Volvokort men Volvoverkstaden servar och lagar endast Volvobilar. Men då många Volvohandlare också säljer Ford, Renault Dacia, Hyundai ch många flera bilmärken så kan du kolla om samma möjlighet till delbetalning finns vid lagning av dessa bilar hos verkstaden vilket det vanligen gör. Men märkesverkstaden är ibland, eller kanske lite oftare än så ett dyrare alternativ att serva och laga bilen. De mindre bilverkstäderna är billigare, allra billigast är ofta den lilla bilmecken som bara har en egen liten verkstad. Dessa mindre verkstäder må vara billiga men har istället inte lika generösa finanslösningar och ser helst att du fixar detta själv.

Ja snabba pengar är lite som snabba bilar, ett dyrt alternativ. Men ibland så måste man ju ha en snabb bil eller hur? Okej då kanske inte, men ibland måste bilen lagas och komma igång snabbt i alla fall. Kanske räcker det med att du kan köpa bildelarna du behöver och kan laga bilen själv? Nåväl, även om snabba pengalån inte är det första alternativet så kan det vara det enda alternativet vid vissa speciella tillfällen när du bara måste ha bilen körduglig fort.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.