Jag läste nyss på MacWorld att BMW upptäckt en ny trend avseende färgvalet vid bilbyte. Länge har det varit silvernyanser som varit populärast men nu har trenden brutits. Nu är det enligt BMW vitt som är den populäraste färgen i USA. Man tror att det är Apples starka varumärke och design som ligger bakom detta. Apple har använt färgen vitt i många av sina produkter så som Ipad, Ipod, datorer m.fl. Detta tros nu påverka färgvalet för andra produkter så som exempelvis bilar. Tidigare associerade man vitt till tråkiga saker som kylskåp och liknande. Men nu associerar man istället vitt med Apple som har några av världens mest efterfrågade elektronikprodukter.

Undrar om den trenden kommer till Sverige också? För här ger vitt fortfarande ofta till och med avdrag på priset vid inbyte. Men förhoppningsvis så kanske Apple-vitt trenden sprider sig ända till Sverige. För vit är en underskattad färg för bilar och inte bara en färg för företag tycker jag. Man säger att på vitt så syns smutsen men svart inte så himla bra färg på den fronten heller.

Så vill du vara i framkanten avseende bilmode, byt till en vit bil!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.