volvo amazon 1966

Kanske känner ni redan till Andreas och bloggen Biltester som han driver? Om inte så är bloggen värd ett besök!

I det senaste inlägget så skriver han att han ska börja på ett nytt jobb och behöver skaffa sig en egen bil för att åka till och från jobbet med. Läs hans inlägg här.

Detta är något jag ser fram emot, både jobb bytet och bilbytet! Varför då undrar ni som läser detta nu? Jo, det är nämligen så att Andreas börjar jobba på samma arbetsplats som mig. Inte samma avdelning dock. Vi har jobbat ihop tidigare och t.o.m. delat arbetsrum. Det var då som Andreas lockade in mig i internet-blogg världen. Så denna blogg som ni l

äser nu hade med all sannolikhet inte funnits om inte Andreas och jag jobbat ihop tidigare.

Nu letar han en billig begagnad bil inför jobbstarten. Det blir kul och se vad han köper, säkert kommer det att redovisas på hans blogg så häng med där också! Han har dessutom bett mig om tips ifall jag har någon idé som han inte tänkt på. Jag är övertygad om att han redan har koll på de flesta vanliga småbilar så jag tänkte försöka bjuda på lite alternativ. Jag tänker föreslå några ovanliga billiga begagnade bilar som jag tror att han ännu inte fattat att de passar honom och hans image!

Andreas utgångsläge är: Liten bensinsnål bil, 1998 eller nyare, så få mil som möjligt på mätaren (!) samt pris mellan 10.000 – 15.000kr. Ägandetid: 1-2 år. Eftersom Andreas redan klargjort att han inte vill köpa en Ford Ka så behöver han tänka lite mer öppet, enligt mig alltså 🙂

Mitt första förslag blir:
En äldre entusiastbil. En bil som inte är så avancerad och ägd av någon som har kärleksfullt hållit bilen i liv, men som har lite skavanker och inte riktigt är i färdigt samlarskick samt därmed billig att köpa.

Ett exempel på detta är Volvo Amazon 1966 som jag hittade på Blocket för 15.000kr. Ägaren skriver att den går bra, och redan där är det ju taget! Här åker man värdigt, och ingen ifrågasätter bilen då man självklart valt den unikt. Några mindre rostfläckar gör inget för alla vet ju att det kommer ju att fixas nästa sommar när bilen ska lackas om förstås. Charmig och alla kommer att vilja åka med för skojs skull. Bilen ska bara ägas i 1-2 år för att sedan lämnas över till någon riktig entusiast som får ta tag i den för en sådan gammal bil får man ju inte bruka för att sen köra till skroten. Det finns dessutom en kollega på Andreas nya avdelning som redan kör Amazon till/från jobbet dagligen så de kan bilda klubb och dela tips mellan varandra.
Nackdelar:
Tveksam vinterkaraktär, krockskydd troligen inte så bra och tillgång till reservdelar kan vara svårrt. Kanske drar den lite mer bensin än tänkt. AC finns inte.

Vad säger ni läsare? är detta en schysst pendlingsbil för 1-2 års tid?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

En kommentar

  1. Andreas

    Haha, tack för tipset och för omnämnandet. Du har helt rätt i att det var en bilmodell jag inte hade en tanke på att köpa. Jag ska försöka vara lite mer öppen för alternativ. Jag är lite skeptisk till Amazonen som vinterbil dock men kom gärna med fler förslag!

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.