Skulle du sälja bilen för en Fiat Ritmo? knappast för det finns nog inte så många att hitta. Är du ett Fiat fan av något slag så kanske du vill ha en. Med tur så hittar du en Ritmo som någon annan entusiast hållit vid liv. Resten har nog rostat och glömts bort vid det här laget.

Själv har jag minnen från denna bil från när jag var liten. Vi hade den inte i familjen men så som jag kom ihåg den så var den en liten modefluga på den tiden. Den var ungdomlig och något man skröt lite om, i unga kretsar alltså.

Minns du Fiat Ritmo? Skriv gärna en kommentar och dela med dig om vad du minns om denna bil!

Fakta: Tillverkades mellan 1978 och 1988. Första bilen i världen som delvis tillverkades av robotar. Metoden var dock inte färdigutvecklad och byggkvalitén blev dålig. Rostskyddet var inte heller bra. Fiat Ritmo sålde bra i Sverige men pga av nämnda problem finns inte många kvar idag. Bilen finns upptagen i boken om världens sämsta bilar. Läs mer på wikipedia

Själv skulle jag nog inte byta bil till Ritmon, inte ens om jag hade en bil som var 10 år äldre.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

11 Kommentarer

 1. Steve Hansen

  Hej
  Äger Fiat ritmo diesel 1982 i mycket fint skick orenoverat Orginal skick 5 900 mil,
  Kan inte förstå att man tyckte det var en dålig bil
  Steve

  Svara
 2. Mats Nilsson

  Jag kommer ihåg när jag som 11 åring sprang i bilaffärerna i skarven av 70 och 80-talet och tittade,fotade och snikade broschyrer.Det fanns massor av bilfirmor i kvarteret där farsan jobbade.Men Fiat Ritmo och Lancia Beta coupe/Hpe satte såna avtryck så jag började köpa på mig några för några år sedan.Renoveringsobjekt så klart,lite utmaning ska det vara:) Har precis blivit färdig med en tidig Ritmo.Riktigt trevlig bil och komfort finns det i dom,körkänsla med.Den första genarationen Ritmo hade lite mjukare fjädringskomfort än den senare generationen som av ngn underlig anledning fick tilläggsbeteckning comfort .Ritmon har rönt mycket uppskattning när jag man varit på bilträffar i sommar,vilket är jätteskoj. / Mats

  Svara
  • Joakim

   Hej Mats, kul att läsa att någon tagit sig an denna bil för bevaring!
   Om du vill så är du varmt välkommen att skicka in några bilder på bilen samt skriva några rader så publicerar jag det här så ännu fler kan ta del av din Ritmo, tillsammans med en länk till din hemsida om du har någon. Det vore jätteskoj. Kontakta mig via kontaktformuläret. /Joakim

   PS, just det där med “Comfort” är lite extra kul tycker jag, det har kommentarats här tidigare också.

   Svara
   • Mats Nilsson

    Hej!
    Låter trevligt 🙂 Men jag är tvungen att avvakta med detta.Har lovat en biltidning som var här och gjorde repotage att jag ska hålla inne med Ritmon ett tag framöver, tills tidningen kommer ut iallafall.Men jag återkommer gärna senare om det är ok. Mvh Mats

 3. FixarFarsan.se

  Farsan var Fiat/Lancia/Italiano-mek när jag var liten på 80-talet så vi hade ett par Ritmo’s som renoveringsobjekt genom åren. Gillade den inte då och inte nu.

  Fiat 131 / 2000 med twin cam var bra mycket roligare och såna körde jag som 10 åring i farsans knä.. på hans jobb, bakom bom – inte på vägarna 😀

  Svara
  • Joakim

   När du skriver att du fick sitta i farsans knä som kom jag ihåg liknande minne som jag faktiskt glömt innan. Jag fick sitta i min mormors knä och styra bilen som var en röd VW bubbla, utanför vägen förstås precis som du. Bubblan fick min kusin ta över när mormor inte längre ville köra bil. Min mormor är förresten numera 93 år och i toppform, för åldern alltså.

   Svara
 4. Per Penning

  Våra röda Ritmo rostade snabbt bort. Den hette ‘Comfort’ i tillägg men jag hittade aldrig något som kunde härledas till det. Vindrutetorkaren fungerar utmärkt utom när det regnade, då dog den. 😀

  Svara
  • Joakim

   Just det, röd så minns jag den också. Det som jag också minns speciellt var de runda dörrhandtagen. Jag var inte gammal då hur som helst. Kul med vindrutetorkaren! så här efteråt när man kan skratta åt det alltså. “Comfort” ja biltillverkare vet hur de ska lura oss bilköpare. Många idag använder ordet “sport” i olika former fast bilarna inte allt är sportiga.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.