Vilken är bästa och billigaste sportbilen som är rolig att köra?

Letar du en bra, körglad och ekonomisk bil? Vem gör inte det? Nu ska jag fokusera på körglädje och ekonomi där körglädje ändå prioriteras högre.

Lyxbilar och högprestandabilar går bort direkt då de är för dyra för normala personer och drar för mycket bränsle, även försäkringskostnaderna är ofta väl höga. I fokus kommer istället små turbobilar där tillverkarna framför allt låter avgassystemet stå för ljudmelodin. Då trenden gått åt SUV hållet så har flera tillverkare slutat sälja små busbilar i Sverige vilket gör utbudet relativt litet idag.

Urval av bilar i denna klass:

Renault Clio RS. (200 hk), Automat, 135 gram CO2. Bränsle 0,59 l/mil, 0-100 km/h 6,5 sek. Pris 212 000 kr. (Lägg till 20 000 kronor för 220 hk Trophy verstion: 0-100 km/h 6,6 sek).

Mini Cooper S (192 hk), manuell (finns m automat), 145 gram CO2, Bränsle 0,65 l/mil, 0-100 km/h 6,8 sek. Pris från 230 000 kr

Ford Fiesta ST (200 hk), manuell, 136gram CO2, Bränsle: 0,6 l/mil. 0-100 km/h: 6,5 sek. Pris från 205 000 kr

Opel Astra 1,6T (200 hk), manuell (finns även med automat), 144 gram CO2, Bränsle: 0,63 l/mil, 0-100 km/h 6,8 sek. Pris från 245 000 kr

Volkswagen Polo GTI (200 hk), automat, 138 gram CO2, 0,61 l/mil, 0-100 km/h 6,7 sek. Pris från 255 000 kr

Jag har kört ovanstående bilar förutom Opel Astra och Polo GTI, men jag har dock kört den större VW Golf i både version GTI och R.

Fördelen med småbilar är att körkänslan och prestandan uppnås lättare, dessutom är de både billigare och bränslesnåla. Så mest körglädje för pengarna får du med en liten bil, ganska enkelt egentligen.

Största bilen i detta fall är Opel Astra vilken är billig sett till sin storlek men näst dyrast i ovanstående lista, kan vara ett intressant val för dig som behöver en något större bil. Opel har nästan försvunnit från marknaden i Sverige men ingår numera i Peugeot och Citroén koncernen, så får vi se vad som kommer ut från detta. Verkstäder finns det då i alla fall gott om vidare. Man brukar få Opels bilar relativt välutrustade för en mycket billig peng jämte konkurrenterna. Då jag inte kört någon Opel, ever, så lämnar jag denna bil med detta.

Volkswagen Polo är en bil som är riktigt optimerad till storleken. Volkswagens ingenjörer är duktiga på att nyttja varje millimeter i bilen för det bästa bruket. Mer praktisk bil till måtten går knappast att hitta. De större Golf GTI och R bilarna jag kört har haft bra prestanda och väghållning medan själva bilkänslan uteblivit helt. Volkwagen jobbar mest med perfektionism framför känsla och bilarna varken känns eller låter speciella roliga även om den tekniska prestandan är i topp.

Renault Clio RS har automatväxel som standard vilken är dess styrka. Motorn och växellåda jobbar toppen ihop. Renault har även det rätta ljudet inne i kupén och Renaults deltagande i Formel 1 och inte minst deras egen Clio Cup märks hos bilen. Körkänslan är riktigt bra och exteriört så har man lyckats riktigt bra med desginen och det syns att det är en RS sportmodell. Svagheten är att bilen är bullrigt inne i kupén och att bilen inte är så praktiskt. Mugghålarna är inte gjorde för Svenska flaskor och baksätet är trångt i benutrymme. Instrumenteringen är bra med standardstereon usel. Köp till Bose om möjligt, och inte ens då får du en stereo i toppklass. Renault Clio har ändå gjort mycket rätt med denna bil och prismässigt ligger den bra till.

 

Mini Cooper S. Denna bils charm är oslagbar. Den slår alla bilar på denna punkt även om Clio RS ser sportigare ut. Interiören hos Mini är även denna snyggast av alla. Instrumenteringen är inte bäst då både mediasystem och instrumentering är bättre hos Ford, Renault och Volkswagen. Mini vinner designpriset utan konkurrens. Körmässigt är detta en toppenbil och erbgonomin i förarstolen är riktigt bra. Prisbilden är dock högre och här faller bilen lite jämte de övriga. Men bilen kan fås som Cabriolet och är då en av de billigaste sportiga cabbarna på marknaden!

Ford Fiesta ST är en modern bil som är toppskoj att köra. Ja, denna bil är riktigt härlig körmässigt! Det märks att bilen har arv från Ford Mustang och avgassystemet morrar bra samt kan fås att då och då smälla av i avgasexplosioner om bilen är satt i sportläge. Modern teknik har denna bil och instrumenteringen är riktigt bra. Det är relativt tyst inne i kupén men sportdäcken märks. Körkänslan mot vägen genom ratten är riktigt bra. Svagheten är att bilens design är relativt enkel och inte lika sportig som Renaulten och inte lika charmig som Minin. Ford Fiesta är bränslesnål och billigast att köpa. Bilen finns dock enbart med manuell växellåda.

Min vinnarbil av dessa är Ford Fiesta då körkänslan är i topp, känslan vid ratten är precis så som det ska vara hos denna biltyp. Komforten och tekniken bra och dessutom är bilen billigast. Detta gör Ford Fiesta till min vinnare av körglada ekonomibilar! Men du får finna dig i att veva manuellt, fast det är ju så det ska vara eller hur?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.