Sommar och sol är på ingång. Nu dyker cabbarna upp på vägarna, takluckorna öppnas. Men vad gäller avseende vett och etikett när man kör nedcabbat eller med takluckan öppen?

  • Är det okej att spela hög musik som strömmar ut ur bilen och eventuellt stör omgivningen? Är det okej att spela hög musik med ett gäng polare i bilen som är på raggarrunda?
  • Får man svära och förolämpa andra i trafiken så pass att det kan höras utanför bilen vad man säger?
  • Är det okej att som man/kille köra med bar överkropp i nedcabbat läge?
  • Finns det någon klädsel som passar bättre och sämre när man kör nedcabbat?
  • Ska man vara trevligare i trafiken i nedcabbat läge, och mer generös med att släppa fram de som trängs? Det är ju så att man sitter ju inte lika anonymt i en nedcabbat bil som i en vanlig bil.

Det finns lite att tänka på för den som öppnar takluckan och suffletten, vad tycker du? Frågan tas också upp i bytabil.net forum där du enkelt kan tycka till, du hittar frågan här

wpid-wp-1432131473807.jpeg

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.