Funderar du på att byta bil till en hybrid? Då har du säkert tittat på Toyotas bilar, och kanske undrat varför Toyota Auris är billigare än Prius? När jag testade Toyota Auris och kollade priserna så uppstod denna fråga för mig. Jag frågade Toyota och svaret blev att Prius är deras “flaggskepp” det vill säga deras finaste modell. All den senaste tekniken införs i Prius, fast det mesta finns också i Auris när jag jämförde i alla fall. Det är dock så att allt inte syns i jämförelselistorna. Prius har något mer utrustning som standard än Auris. Utöver detta så är Prius exklusivare avseende materialval och ljudisolering, troligen bättre stereo (JBL) med mera.

Toyota Auris Hybrid 2014 red (2)

Prius är alltså en lite mer påkostad bil än Auris. Du måste nog själv provköra båda bilarna för att få grepp om det stämmer och om Toyota Prius är värd att betala mer för. Kanske är det slutligen så enkelt att Toyota faktisk gjort en Hybridbil som ligger rätt i storleksklass och som säljer i större volymer, som slutligen resulterar i att den egentligen konkurrerar ut den klassiska Prius. Det är ju då inget större problem för Toyota förstås, det är ju deras bilar båda två. Det kommer alltid finnas de som vill ha den något exklusivare varianten.

toyota_prius

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.