Ska du köpa bil? Kanske behöver du finansiera bilköpet med ett billån. Har du kollat upp vilka olika finansieringsalternativ som finns? Bilhandlarna erbjuder alltid billån, men får du bästa räntan? Ska du köpa en begagnad bil? Kanske av en handlare du inte vill låna av, eller av en privatperson? Lägg då lite extra tid innan köpet för att kolla upp vilka olika banker du kan låna pengar av. En webbsida som hjälper dig i letandet är: SverigeKredit. På denna sida får du en översikt där du kan jämföra billån samt även blancolån. Blancolån är lån utan säkerhet, billån ska normalt innebära att bilen är säkerhet för lånet. Det är dock inte alltid så utan bankerna marknadsför även blancolån som billån, då ett blancolån förstås kan användas till att köpa en bil. Det viktiga är i slutändan att du hittar ett lån som du är nöjd med och att banken du lånar pengarna av känns okej, exempelvis genom att ha tydlig information och en lätt och smidig låneansökan.

De flesta köper inte bilen med kontant betalning utan lånar pengar till bilköpet. I alla fall för privatköp och om det är en lite dyrare bil som ska köpas. Företag nyttjar vanligen istället leasing då det ger skattemässiga fördelar. Men det blir mer vanligt idag att även privatpersoner leasar bilen, så kallad privatleasing. Största fördelen med privatleasing är att det mesta ingår och att man behöver inte tänka på service och reparationer. Du skriver dock avtal men bilhandlaren vilket innebär att du är bunden att leasa bilen under en viss tid. Så det bästa ekonomiska valet för privatpersoner är ändå att köpa bilen och äga den själv. Visst, det är en högre risk men har man inte väldig otur med kvalitén på bilen så är det egna ägandet mest lönsamt, även om bilen ibland behöver reparationer. Det är slutligen du som väljer hur du ska betala din bil. Lycka till med att hitta billån och med bilköpet!

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.