Vintern är borta, asfalten är torr och det är varmt ute. Då passar jag på att provbromsa med min bil, vissa påstår att det är bra att motionera bromsarna då och då. Däcken jag har på bilen är Nokian Hakka Black, det sportiga valet. Visst faller vi för ordet sportigt allt för mycket! Det är väl bara hybridägarna som tänker tvärtom, eller?

Nåväl, jag kör i 70 km/h på torr landsväg. Kollar att ingen bil finns i närheten, speciellt inte bakom. Sen bromsar jag hårt. Nokian Hakka Black däcken greppar asfalten och stannar bilen tryggt. Nästan lite väl tryggt utan att det tjöt i däcken och utan att de gled mot asfalten, vilket givetvis är positivt och tyder på bra grepp. På min förra bil, Volvo V70 så fick jag däcken att skrika och glida kortvarigt på asfalten när jag bromsade hårt. Det blir bakläxa här, jag får försöka igen för att se om Nokiandäcken alltid greppar så bra, samt prova i ännu högre fart. Problemet är att i Stockholm så är det väldigt mycket med bilar för det mesta, så tillfällena dyker inte upp så ofta om jag vill undvika att få någon annans grill i min bak. Så jag återkommer när jag försökt få Nokian Hakkapellitta Black att skrika till när jag tvärnitar.

Test Megane panoramaroof

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.