Först kartlägger Google alla världens vägar och gatuhörn. Sen tar de fram automatiserade bilar, för att effektivisera processen trodde många. Men helt plötsligt inser man att Google gått om alla befintliga biltillverkare och leder utvecklingen om framtidens bilar, som med all sannolikhet blir självkörande. Nu hakar flera biltillverkare på och börjar forska och utveckla automatisering av olika moment som bilen utför, parkering, kökörning och även självkörning i trafik. Men visst måste det vara besvärande att ett företag som Google vilket inte är kopplat till bilindustrin helt plötsligt leder utvecklingen!

Det senaste som det pratas om kring Google och bilar är att de nu avser att skapa egna bilar. De vill inte utrusta befintliga bilar med deras teknik utan de vill sälja egna bilar. Kanske blir det både i slutändan. Men Google sägs vara ute efter ett samarbete men någon av världens biltillverkare för att bygga sin egen Googlebil. Sedan tidigare samarbetar Google med LG avseende mobiltelefoner där Google Nexus serien numera är välkänd. Troligen är man ute efter att skapa samma samarbete avseende bilar. Fast å andra sidan har jag hört att Google nu ska släppa Nexus serien och bara arbeta med mjukvaran. Anledningen sägs vara att Google nu påvisat att telefonerna fungerar med deras mjukvara och varit med att driva utvecklingen även på hårdvarusidan. Så det kan vara så att Google går in i bilindustrin kortvarigt i början för att sedan enbart sälja de förarlösa styrsystemen.

Kanske blir det en Google Nexus Car. Detta tillsammans med eventuella Kinesiska bilmärken som hela tiden sägs komma till Europa kan göra övriga biltillverkare besvärade. Den som inte satsar på självkörande bilar just nu är troligen “rökt” i framtiden. Det pratas om att dagens ungdomar inte längre är intresserade av bilen i sig, utan lockas troligen mer av vad bilen kan erbjuda som fordon. Prestanda blir mindre viktigt och det praktiska kring bilen som transport blir merviktigt. Troligen kommer det kännas tryggare att åka Taxi utan en förare, ja just det, inte bra egentligen för arbetstillfällen men jag tror att den dagen ett taxibolag kör med förarlösa bilar så kommer många kunder välja detta i första hand, speciellt kvinnor.

Elbilar kommer också troligen bli vardag när de själva kan åka och ladda sig under tiden du inte använder bilen. Staten kommer att få problem med att få in skatter. Kanske kommer bilarna “lyxbeskattas” i framtiden som komensation. Miljöpartiet kommer få svårare att föra sin fordonsfientliga politik. De kommer att få fokusera på framställning av energi, och att detta görs miljövänligt. Att framställa mycket energi miljövänligt blir nog svårt vilket kommer att sätta fokus, inte bara på bilar utan även på industrin och alla högenergiförbrukande verksamheter.

Allt detta sker med Google i förarsätet! Tror du mig inte? okej, kommentera och skriv vad du tror kommer hända med Google, bilindustrin och bilens framtid.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.