Nu har väl alla bytt till sommardäck, även du eller hur?

Nokian hakka black (3) (640x360)

Jag bytte nyligen mina däck till nya sommardäck av typen: Nokian Hakkapeliitta Black. Bytet gjordes hos Vianor i Täby. Jag bytte verkstad denna gång då Vianor i bromma tidigare inte gjorde så bra jobb. Men det är historia nu, så hur gick det att byta däck hos Vianor i Täby då?

Däcken var först beställda till Vianor i Täby, jag ringde dit för att fråga om däcken kommit och om jag kunde boka tid. Jordan som är platschef där svarade. Jag förklarade mitt ärende, han hade dock inte hört talas om däcken. Jordan skulle kolla upp det och återkomma till mig. Vilket han inte gjorde. Jag tog reda på vilken person på Vianor som är referens för mottagande av de nya Nokiandäcken som beställts till Täby. Det var en person vid namn Kaj (om jag nu minns rätt). Jag ringde upp Vianor Täby igen. Jordan svarar även denna gång. Jag ber att få prata med Kaj. Jordan meddelar att Kaj är väldigt upptagen och inte har tid att prata i telefonen. Jag meddelar mitt ärende igen och lämnar Kaj som referens till beställningen, Jordan då över telefonen till Kaj. Kaj vet att däcken har kommit och jag bokar en tid som passar bra för byte.

Jag kollade upp resvägen via Vianors egen hemsida som hade en karta till verkstaden. Det var lätt att hitta dit. Väl på plats så anmälde jag min ankomst i receptionen där Jordan och tog emot. Sen var det bara att sitta ner i Vianors klassiska orangea soffa för att vänta. Under tiden jag väntade kunde jag höra Jordan talandes i telefon och be kunderna kontakta dem igen då de inte kunde hålla koll på allt för att sen ringa tillbaka. Det är väl lite så verkstadsjargongen är, det är bara att acceptera.

Däckbytet blev straxt därefter klart och jag kunde åka vidare. Däcken verkade vid första åkturen sitta bra och inga vibrationer kändes vid 110 km/h.

Däckvalet blev som sagt Nokian Hakkapeliitta Black, ett däck som har lite sportigare egenskaper och prioriterar grepp samt bromsning på vått underlag. Kompromissen är något sämre vattenplaningsmotstånd men fortfarande okej.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.