Att hitta rätt bil är ofta lättare än att rätt billån. Det vimlar av banker och olika låneerbjudanden. Bilhandlarna erbjuder givetvis lån, ibland attraktiva men inte alltid. Du bör först ta reda på vad en bra räntenivå är innan du lånar pengar till bilköpet. Köper du privat så finns det inte någon säljare i stilig kostym som sköter finansieringen av din nya bil. Vet du inte vad skillnaden mellan rak amortering och annuitetslån? Vet du inte vad effektiv ränta är? Vet du inte vad skillnaden mellan privatlån och billån är? Då kan det vara värt att först besöka en webbsida som beskriver om vad det faktiskt innebär att teckna ett billån. Ett tips kan vara att besöka Hittalånet som skriver om billån.

Min rekommendation är att du läser på lite extra innan bilköpet så att du känner att du hittar en bra finansiering inför ditt bilköp. Kanske kan du då spara några tusenlappar per år som istället kan användas till roligare saker. Bilägande kostar men det är onödigt att betala mer än nödvändigt.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.