Focus KombiJag har tagit mig en liten provtur i en Ford Focus med Ecoboost motor på 1.0l och 100hk, 3-cylindrig motor.

Trots sin lilla motor så slås jag över hur bra man lyckats kombinera turbo med små motorer. Bilens prestanda 0-100km/h är inte direkt imponerande men det känns inte som att det gör så mycket. Bilen känns väldigt lättkörd ändå. Ford Focus kommer till sin fulla rätt i kombiversion där man får riktigt bra med lastutrymme. Bilen är mycket praktisk och tillsammans med ett lågt pris och fem års garanti så förstår jag varför Ford Focus ändå ligger ganska högt upp på försäljningslistorna. Du får mycket bil för pengarna för vardagsbruk, vilket får många att byta bil till just Focus.

Läs min fulla redogörelse för provkörningsturen hos Facit, här redogör jag bl.a. hur bilens kupébuller upplevs i upp till 110 km/h. Hur stereon är och vilken som är min favorit detalj i bilen. Tryck här för att komma dit, välkommen!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.