Volvo har sedan en tid tillbaka talat om att de vill kunna erbjuda i segmentet småbilar. Speciellt nu när C30 har slutat tillverkas så finns det utrymme för en “lill Volvo”. Man har dock gjort klar att man inte har ekonomin för att ta fram en liten plattform utan att man sökte samarbetspartners. Men nu verkar det som man har ändrat på planerna och håller sig inom egna koncernen.

Volvo startar ett nytt utvecklingscentrum i Sverige som ska ta fram en plattform för småbilar, som ska nyttjas av både Volvo och Geely tillsammans. Man ska anställa ingenjörer både från Sverige och Kina för projektet.

Chansen att kunna byta bil till en liten Volvo har nu ökat rejält och blir troligen möjlig inom några år. Men det blir en utmaning för Volvo som har investerat mycket av varumärket i området säkerhet. En liten kaross erbjuder inte lika mycket att jobba med avseende deformationszoner m.m.

Jag tror att en småbil från Volvo blir eftertraktad, bara priset inte blir för högt.

Källa: DN

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.