Subaru Autobroms EyeSight

Subaru har inte bara en autobroms av högsta klass kallad EyeSight, denna är till och med standard i nya Subaru Outback. Modern säkerhetsteknik kommer på löpande band i dagens bilar. Dessa säkerhetssystem, eller autobromsar som det lite enklare kallas har olika nivåer. Autobromsarna fungerar i olika hastigheter och har olika avancerade externa analyssystem. Subaru ligger i framkant när det gäller den mer avancerade tekniken.

subaru outback 2015

Subaru har två kameror i framrutan som analyserar området framför bilen och detekterar exempelvis cyklister, fotgängare och bilar. Subaru uppger att deras system kan bromsa till stillastående från 50 km/h och lägre. EyeSight systemet har funnits sedan 2008 som tillval och är nu inne på den tredje generationens EyeSight som i Subaru Outback 2015 är standard. Att det är standard betyder extra mycket när det gäller säkerhet då alla dessa bilar har detta, annars kan köparna välja bort det för att det inte är något som syns och att man tänker att man kör bra ändå. När det är standard faller det inte heller bort i inbytesvärderingen när bilen senare ska bytas in vilket många tillval annars ofta gör. I Japan där EyeSight inte är standard väljer trots allt 85% detta som tillbehör.

Japanska säkerhetsinstitutet J NCAP har testat systemet med absolut högsta poäng 40 och 40. Det sätter Subaru i toppen avseende modern säkerhetsteknik i bilar 2015.

subaru eyesight 2015

Källa: Subaru

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

2 Kommentarer

 1. sten

  Hej Joakim
  har just kollat på din hemsida bra information om olika bilar
  jag söker en familjebil på 5 personer mellan 50000-85000
  har du ett bra tips så är jag tacksam för det.
  mvh sten

  Svara
  • Joakim

   Hej Sten, det är en svår bilklass om bilen inte får vara lite äldre eller gått lite längre. Först så Toyota och Subaru är märken där jag har större förtroende för kvalite men risken är att dessa då blir äldre bilmodeller där bilen trots allt ändå får behov av reparationer. Ford Focus och Renault Megane är två bilar i mellanstorlek som med fördel köps begagnade då prisbilden ofta är bra, Ford har bättre komfort medan Renaults två senaste generatoner av Megane har rostskydd i toppklass. Volvo V40 från 2004 och nyare skulle kunna vara intressant men frågan är om du får så mycket bättre bil än Ford Focus. Jag hittade också en Hyundai i40 2014 på 10.000 mil för 90.000 kronor och det känns som mycket bil för pengarna, den är en lite större bil också. Men slutligen skulle jag främst rekommendera en hederlig Volvo V70, den näst sista genertionen kallad “V70N” som tillverkades mellan 2000 till 2007, och då rekoomenderar jag att köpa en så sen årsmodell som möjligt. Denna V70 generation har fortfarande ett bra rostskydd och bilen är rymlig för familjen samt säker sett till den generation den tillhör. Många meckar kan fixa filen när det behövs och reservdelar finns gott om. Du hittar denna Volvoklassiker för både över och under 50.000 kronor.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.