Renault Megane RS VS Renault Clio RS, vilken är bäst?

Båda dessa bilar är tuffa vardagssportbilar, båda kan köpas med CUP-chassi och då kan de faktiskt även användas till att busköra på bana också. Ett roligt nöje tillsammans med likasinnade som ofta finns i lite olika bilklubbar man kan vara med i.

Båda bilarna bygger på standardbilar från Renault, Megane serien och Clio serien. Invändigt så är RS modellerna i stort sett likvärdiga de vanliga vardagsversionerna. RS modellerna har dock väldigt mycket redan som standard, å andra sidan kostar de också mer än de vanliga modellerna.

Storlek:
Renault Megane är en större bil än Clio, det blir lite rymligare i baksätet. Å andra sidan är baksätet i Megane svår att komma in och ut ur då bilen endast säljs som 3-dörrars version. Renault Clio RS har bakdörrar, benutrymmet i baksätet är dock lite sämre.  Lastutymmet är kanske lite större i Megane men Clion har bättre öppning till lastutrymmet, och fäll bara baksätet vid behov av mer utrymme. Clio vinner fajten om utrymme på grund av att den har bakdörrar.

Komfort:
Renault Megane RS har stenhård fjädring som man hackar tänder med när man kör på ojämn asfalt. Renault Clio RS har också hård fjädring men man åker ändå komfortablare i Clion. Vinnare: Renault Clio

Sportighet:
Megane RS har 265 hästkrafter och är kraftfullare än Clio RS som har 200. Megane med Recaro sportstolar känns mer som en riktig ban och racerbil än Clio. Clio kan säkert göra bra ifrån sig men Megane RS vinner detta med god marginal.

Att köra:
Megane RS har starkare motor och är en ännu mer sportig bil professionellt sett. Clion har dock automatväxel som till vardags är väldigt behaglig att köra. Används bilen mycket till vardags så vinner Renault Clio RS. På banan vinner Megane.

Summering:
Så Renault Megane slår förstås Clion på bana och till vardags prestandamässigt, men Renault Clio RS är en trevligare och komfortablare bil att köra med varje dag. (Pris: Megane kostar ungefär 100 000 kronor mer än Clion. Clion är en väldigt prisvärd bil i dessa sammanhang.)

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.