Temat Dacia fortsätter med Logan MCV, Sveriges billigaste kombibil. Hur billigt kan det bli? Vad sägs om 87.900 kr, men herrejösses då ingår inte ens högdjusterbar stol och ratt, och inget armstöd i dörren samt att mycket mycket mer saknas. Det enda rätta blir att köpa Laureate versionen där man både får en helt okej motor samt hyfsad utrustning. Då hamnar man på 108.900 kronor. Visst kan man tycka “hela” 21.000 kronor till, men kom igen etthundraåttatusenniohundra kronor för en ny kombibil!

Dacia Logan MCV 2014 (3)

Först intrycket är att motorn på 0,9l. 90 hk och 3-cylindrar från Renault gör jobbet helt okej utan att bjuda på några som helst överraskningar. Dacia Logan MCV känns en aning vingligare i kurvorna jämte de flesta bilar men ändå inom ramen för “okej”, i gengäld så gick den mycket mjukt över ojämnheter i asfalten vid ett vägbygge som jag körde förbi. Växellådan är lite sladdrigare än vad jag är van vid men den växlar utan problem förstås.

Det finns ingen biltillverkare som bygger en dålig bil. En bilmodell är för dyr att ta fram helt enkelt. Dacia Logan MCV ger dig framför allt utrymme för pengarna. Logan kompletterar syskonet Sandero och bidrar med mer lastutrymme än densamme. Det är också här vi finner Logans största konkurrenter, i Dacias egna modellprogram. Den ännu billigare Sandero och den knappt dyrare SUV:en Duster.

Provkörningen av Dacia Logan MCV fortsätter,välkommen åter! Men du, varför inte åka själv till en handlare och ta en provtur under tiden så får du en egen bild också.

Läs slutrapporten här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.