Likt alla andra så lanserar nu Peugeot också elbilsmodeller i Sverige

Den franska konkurrenten Renault har sedan länge haft elbilar i sitt modellprogram och just börjat lansera hybridvarianter, som du kan läsa om här. Peugeot börjar nu haka på elbilstrenden och lanserar nya versioner av de populära bilmodellerna 208 och 2008 SUV från Peugeot som nu blir elektrifierade.

De nya bilvarianterna heter Peugeot e-208 och e-2008, lätt att komma ihåg. Dessa är rena elbilar, dvs 100% eldrivna och inte hybridvarianter. Båda modellerna har samma motor på 100 kW (136 hk) och ett batteri på 50 kW. Detta ska ge en räckvidd på upp till 34 mil.

I priset ingår batteriet (dvs man äger både bil och batteri), laddbox och serviceavtal. Priset då, jo följande:

  • Peugot e-208, pris: 360 000 kronor
  • Peugeot e-2008 SUV, pris 400 000 kronor

För dig som inte redan känner till detta: Peugeot ingår i PSA koncernen där även Citroén, Opel, DS ingår. Så räkna med att samma elmotor kommer dyka upp hos dessa bilmärken också.

Ja räkna med att de närmsta åren så kommer batteridrivna fordonsmodeller öka markant, priserna är dock fortfarande ganska höga men ju fler bilmodeller det kommer desto mer prispåverkan och alternativ kommer det bli.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.