Audi Q7 e-tron ytterligare en laddhybrid

Laddhybridbilarna poppar upp som svampar just nu hos biltillverkarna. Audi Q7 e-tron är en av dessa. Allt efter att tekniken blir billigare så blir dessa bilar också allt mer attraktiva. Här finns möjligheten att åka mer eller mindre gratis till och från jobbet samtidigt som långresor inte är ett hinder då bilen båda har elmotor och vanlig förbränningsmotor.

Audi Q7 e-tron kan köras på batteri i upp till 5,6 mil. Ännu en fördel med laddhybriden är att man verkligen kan maxa sträckan på batteridrift eftersom reserven består av bränslemotorn. I rena elbilar så vågar man ju inte nyttja batteriet ända tills det är slut.

Korta fakta om Audi 7 etron: Batteri 17,4 kWh, elmotor 94 kW, räckvidd upp till 5,6 mil på el, 3.0 TDI dieselmotor, Quattro fyrhjulsdrift, total räckvidd upp till 140 mil.

Audi Q7 etron

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.