Vad är Evolution bensin?

 

Det är kalasdag idag, men varför är Preem så nervösa? Titta på videon ovanför och se vem som blir först i världen att tanka den nya miljöbensinen. Ta dig också en funderare på färgen på tårtan som ska delas ut för att fira den nya grönare bensinen, kallad Evolution bensin.

Vad är detta för nya bensin? Hur miljövänligare är den?

Den nya Evolution bensinen är inte ett miljöbränsle, men det är en lite mer miljövänlig bensin än tidigare. Det är ju väldigt bra med tanke på att det kommer att rulla många bensinbilar långt framöver, även om vi skulle smittas av Norska sjukan och börja köpa elbilar i stor omfattning. Den nya bensinen är vanlig 95 oktanig bensin som har 5% etanolinblandning precis som tidigare, men nu har den också 5% tallolja inblandad. Tallolja är en restprodukt från skogsindustrin som tas tillvara för att minska beroendet på fossil olja, och därmed ge en förbättrad miljöpåverkan.

Preem meddelar att det först blir 40 bensinstationer som får detta bränsle, därefter till hösten utökas detta för att så småningom spridas till samtliga av Preems bensinstationer. Detta kommer att bidra till ett minskat utsläpp motsvarande 5500 bilar per år. Det är ju bra, företag som jobbar med att göra befintliga fordon miljövänligare är värda att uppmärksammas!

Sponsrat inlägg

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.