I morse när jag körde så kunde jag märka en viss måndagsirritation. När jag körde längs en väg så körde jag förbi en buss vid en busshållplats. Bussen som stod still ändrade blinkersena och blinkade ut just innan jag skulle åka förbi. Det var en 50 väg och då är man skyldig att lämna företräde för bussar som ska svänga ut från busshållplatser. Men då bussen gav blinkade ut precis innan jag skulle köra förbi så hade jag valet att bromsa kraftigt med risk att bakomvarande bil skulle köra in i mig eller köra förbi bussen. Jag körde förbi bussen medan bilen bakom mig stannade för att släppa ut bussen. En helt normal situation hittills alltså, om det inte vore för busschaffisen. Busschaffisen tyckte jag skulle valt det andra alternativet och bromsat in kraftigt direkt då jag såg bussen blinka ut. Detta visade busschauffören genom att tuta när jag körde förbi samt sen lysa med helljuset. Men vaddå, är det måndag morgon så är det! Man får ju ha lite förståelse 🙂 Visst känner du igen dig i denna händelse?

I sådana här situationer är det bra att ha en bilkamera, för hade busschauffören svängt ut direkt och en krock uppstått så hade nog jag åkt på som vållande. Med hjälp av bilkameran hade jag haft större möjligheter att påvisa en annat händelseförlopp som kanske varit mer till min fördel.

Du kan själv se situationen i videoklippet nedan, vad skulle du gjort? Köra förbi bussen som jag gjorde eller istället bromsat in när bussen blinkade ut? Lämna gärna en kommentar vad du tycker.

Kamera från: bilkamera.se

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.