Nu har jag kört Renault Megane Sport Tourer 1,6 dCi Bose Edition under några dagar och bilen har snabbt blivit en personlig favorit! Det bästa med denna bil är att den är både körglad och bränslesnål. Storleksmässigt är den en mellanklass kombi, och den är lagom för mig. Jag som inte längre behöver ha en stor barnvagn i lastutrymmet samt mycket med packning utöver detta.

Renault Megan Sport Tourer 2013

Positivt
Det som är bra med 1,6l dieselmotorn i Renault Megane är att den är stark direkt från början. Detta gör att bilen känns lätt som en fjäder när man kör den! Enligt färddatorn är den dessutom riktigt bränslesnål. Vid långkörning drog den 0,49 och i stadstrafik endast 0,58, vilket är riktigt lågt! Slutavstämning kommer när jag tankar den full.

Mindre bra
Det som ändå varit mindre bra är att ergonomin i förarstolen inte varit optimal för mig. Detta märks vid körning över en timme, kortare körningar har inte varit något problem för mig. Användarinterfacet i media-anläggningen är inte optimalt och något gammalmodig. Nyare bilar har bättre hantering för att justera bilens funktioner och hantera telefonsamtal, inte minst i nyare system som just börjat komma med touchskärm. Men så länge man inte avser att använda bilens system för att slå telefonnummer så är detta funktioner som du troligen inte använder dagligen så i praktiken är det inget problem. Något högt vägbuller i kupén vittnar om att Renault Mégane är en billigare bil, men det är inte så pass att jag vill belysa det som något problem.

Bose stereon
Bose edition har en stereo i samarbete med Bose som är välkända inom musikkretsar. Personligen tycker jag att de gjort fantastiska ljudanläggningar lika så som de gjort bedrövliga. Bose prioriterar bas vilket blivit deras kännetecken, ibland kan det bli för mycket. Denna Bose-stereo i Renault Megane är dock välbalanserad och riktigt bra. Den som gillar bas kommer givetvis bli nöjd, fast den har inte ett 12″ element i bakluckan förstås så är det extrem bas du är ute efter så är detta inte optimala valet. Stereon låter i alla fall väldigt bra, klart över medelklassen för vardagsbilar.

Smakar det så kostar det; Renault Mégane med 1,6l dieselmotorn och utrustningsnivå Bose Edition kostar en slant extra.

Personlig favorit
Varför Renault Megane Sport Tourer  1,6l diesel har blivit en personlig favorit:

  • Körglad i stadstrafik
  • Bränslesnål
  • Lagom stor
  • Backkameran
  • Bra ljud
  • Snygg design men ändå något anonym (Vilket passar mig)

Min slutsummering finns nu publicerad på Facit, läs denna här!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.