SUV och Crossover Nyheter

Crossover dvs SUV:ar i mindre format är riktigt heta just nu. Nästan alla vill byta bil till någon av dem! Nu tar i stort sett alla biltillverkare fram nya småbilar i förhöjd version. Flertalet av dessa modeller kan inte fås med fyrhjulsdrift utan det är mer en image och något högre förarposition man köper. För detta verkar det också finnas ett stort intresse, ca: 15.000 – 20.000kr är många beredda att betala extra för egenskaperna.

Några Crossover / Mini SUV nyheter som är på väg:

Ford Ecosport, baserad på Fiesta:
ford-ecosport

Peugeot 2008, ej fyrhjulsdrift men Grip Control som via ABS bromsarna hjälper till att komma fram i svårt väglag.
photo-2008

Renault Captur, baserat på Clio:
Renault-Captur

Suzuki SX4 kommer i ny version, lite större. Fyrhjulsdrift.

Suzuki-sx4 2014

Dacia Sandero Stepway, nyhet som redan finns på marknaden

Dacia-Sandero-Stepway

Frågan är om alla nu snart kommer att åka omkring med små “muskelknuttar” till bilar, eller om det nu blir omodernt. När alla erbjuder detta så kanske det är för sent och någon av biltillverkarna lyckas marknadsföra någon ny trend istället? De närmsta åren kommer utvisa detta, är det en trend som är här för att stanna? Men vill du vara moderiktig just nu, byt bil till en mindre SUV!

Vad är en SUV egentligen? Läs på Wikipedia

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.