Peugeot – Citroén har anlitat Carlos Tavares till sin bolagsledning och som kommande styrelseordförande. Det är hög tid för PSA-gruppen att testa nya ledningsstrategier. PSA koncernen har sedan en tid tillbaka varit krisdrabbat i sviterna av den utdragna Europakrisen. De senaste tiden har PSA koncernen förlorat väldigt mycket med pengar. För en tid sedan utannonserade man att men var intresserade av att gå ihop med något annat företag och att man kunde tänka sig ett ledningsbyte.

Carlos Tavares kommer från Renault. Förhoppningsvis så kommer detta bidra till positiva vindar för Peugeot koncernen och man uppvisar handlingskraft. Renault har klarat krisen mycket bättre. En av anledningarna till att Renault klarat sig bättre är att man spridit riskerna och har tillverkningsställen i flera olika länder jämte Peugeot.

Frågan är nu om Peugeot hinner komma på fötter innan Kina märkena kommer till Europa som de utlovat. Även detta har dock dragit ut på tiden vilket köper Peugeot koncernen viktig tid.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.