Det finns många däck att välja på när man är ut och letar. Speciellt på internet är utbudet stort. Det finns både bra och sämre däck. Billigt behöver inte alltid innebära att ett däck är dåligt, men det svåra är just att veta om ett okänt extrabilligt däck är okej eller inte. Dessa däck kan ibland vara helt okej på vissa egenskaper medans de är jättedåligt på andra, likt exempelvis vattenplaning. Tänk också på för vilken marknad däcket är utformat, kanske inte lika viktigt för sommardäck som för vinterdäck man allround däck, eller åretruntdäck som de också kallas är inte bra på på något, men ofta inte heller riktigt dåligt på något. Av just den anledningen att de inte är bra för rådande förhållanden så är det bättre att byta däck mellan sommar och vinter.

När man kommer till märkesdäck så har men den stora behållningen att man vet att däcket är utvecklad av de som arbetat länge med däck. Märkestillverkarna vet också att de blir testade och vill därför inte sälja undermåliga däck i sitt varumärke. Just därför känns det extra bra att jag kör på Nokians däck, bara varumärket gör att jag vet att däcken är bra och säkra.

Nokian hakka black (5) (640x360)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.