Ju mer jag kör med backkamera i bilen så märker jag tillfällen när denna är användbar. Exempelvis när man ska backa in och parkera längs en trottoar utan en bil bakom, men istället en stolpe. Ja då ser man bra, både kant och stolpe. Ni vet i sådana där parkeringsfickor som börjar med en sned kant som normalt är omöjlig att hålla reda på var den är bakom bilen (Se bildexemplet nedan).

Andra tillfällen en backkamera är bra att ha är när man backar ut från en skymd parkeringsplats. Man måste dock köra väldigt långsamt då en bil som kommer snabbt för att passera bakom dig kan upptäckas väldigt sent i kameran, vissa kameror har dessutom en lätt fördröjning/hackande bild vilket kortar ner tidsmarginalen. Fast även om ögat ser bäst och snabbast så finns det situationer när en backkamera är skillnaden mellan att backa i helt blindo och att se vad som händer bakom bilen.

Test backkamera Renault Megane

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.